23 Eylül 2008 Salı

ER-GENE-KON

15 aydır devam eden bir soruşturmanın 9. halkasını daha yaşadık. Bakalım daha ne kadar devam edecek. İkiye bölünmüş medyanın bir kısmı, ergenekon örgütünün çok büyük bir örgüt olduğunu söylerken, diğer kısmı muhalifleri bastırmaya yönelik bir operasyon olduğundan bahsediyor. Eğer birincisi doğru ise, hapishanelerde yer kalmayacaktır ve hatta yetmeyecektir bile. ikincisi doğru ise, ortada çok vahim bir durum var demektir.


Açıklanan iddanamede söylenilenler, dram komediye dönüşmüştür. Örnek; örgütün finansörü olduğu söylenenlerden biri, Kuddusi Okkır'ın hiç parasının olmadığının ortaya çıkması, darbe yapacağı söylenen bir örgütün evlerinde yakalanan silahlar, birbiri ile hiç bir zaman yüz yüze gelmemiş insanların bir araya getirilmesi.... Bunu daha uzatmak mümkün.



Ben, tutuklanan veya yargılanması devam eden insanların büyük bir kısmının, böyle bir örgütle ilgilerinin olmadıklarını düşünüyorum. Çünkü bunun örnekleri 12 mart döneminde yaşandı. O dönemde mahkeme sonucunda herkes beraat etti.

Aslında aynı şeyleri yaşıyoruz. Bir huzursuzluk ortamı yaratılıyor. Gizliden gizliye insanlara baskı uygulanıyor. Böylece biz istediğimiz düzeni getirelim. Bu arada yolumuzu da bulalım.

2. körfez savaşı sırasında Ecevit Hükümeti nasıl ve neden dağıldı? Ecevit iktidarda kalsaydı, ABD kuzey ırakta bu kadar rahat hareket edemezdi. Ne yapılması gerekiyordu, bir kriz çıkarmak. Demirbank'a biraz destek olunsaydı, kriz olmayacaktı. Bugün ABD kendi sorunlarını çözerken nasıl kamulaştırma yapıyor dikkat edin.
Ben bu davanın, Büyük Ortadoğu Projesi denilen, yeni haritaların ortalıklarda dolaştığı, bir operasyonun bir parçası olduğuna inanıyorum. Eğer birlikte hareket edilemezse de, çok kısa sürede, ülkemizde ve komşularımızda olacak değişiklikleri göreceğiz.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Çok haklısın.Vatan elden gidiyor bu millet uyuyor....