25 Eylül 2008 Perşembe

MECLİSTEKİ TARTIŞMA


Meclisteki tartışmayı herhalde herkes izlemiştir veya akşam haberlerde izleyecektir. Tam bir komedi. Biri yaptın, biri yapmadım diyor. Tarihler, sayılar havalarda uçuşuyor. Sonuçta biri istifa edeceğini, diğeri de özür dileyeceğini söylüyor.

Partinin ikinci adamı ve iktidarda olan bir partinin milletvekili olan Mehmet FIRAT'ın, ispatlansa bile istifa edeceğine inanıyormusunuz? Bir kere sorun, karar mercinin bulunmaması. Kimin doğru söylediğini ve kimin haklı olduğuna nasıl karar verilecek? Vicdanımıza göre biz karar vereceğiz. Ama zaten bizim vicdanımızda, her iki tarafla ilgili kanaatlerimiz mevcut. Tartışmaya katılan Kılıçdaroğlu ve özellikle Fırat zaten olayın gerçeğini biliyor.O halde, bizimle neden oynuyorlar? Bugün ekonomi çökme sinyalleri veriyor. Kriz kapıda iken bizlere neler izlettiriyorlar.

Artık gerçekleri görelim. Ülkemizin durumu içler acısı. İnsanlarımız, yardıma muhtaç hale getirilmiş. Dağıtılan yardımlar üzerinden siyaset yapılmaya başlamış. İnsanların onurları ellerinden alınmış. Bunlar olmuyormuş gibi ekranlara çıkıp körebe oynamayı, ben doğru bulmuyorum.
Her alanda, dürüstlüğü, ahlakı yerleştirmediğimiz sürece, körebe oyunları devam edecektir.
Ahlak, "ben ahlaklıyım" demekle olmuyor. Belki de o beğenmediğimiz yabancılardan ders almalıyız. Öncelikle de insanların geleceklerini garanti altına almakla bu işe başlayabiliriz. Böylece ahlaklıların sayısını artırabiliriz.

Hiç yorum yok: