21 Eylül 2008 Pazar

ŞEREF-SİZLİK

İki gündür, Başbakan ve partinin önde gelen bir yöneticisi, ana muhalefet partisinin başkanı hakkında "ispat edemezse, şerefsizdir" ifadelerini kullanıyor.
Toplumumuzun argo ve küfürü bu kadar çok kullanmasının sebebi, toplumun önde gelenlerinin ağzının bozuk olmasından mı, yoksa toplumun ağzı bozuk olduğu için, önde gelenler bundan mı etkileniyorlar? Bunun cevabı biraz bizi aşar. Ama şu bir gerçek ki, sürekli medyada görünen insanlar, yaşam tarzlarına, kıyafetlerine ve konuşmalarına dikkat etmelidir. Anne-babalar veya öğretmenler ne kadar dikkat ederse etsin, hiç biri medya kadar etkili olamıyor.
Bir zamanlar, Kurtlar Vadisi dizisi başladığında hayat dururdu. (Tıpkı Dallas dizisinde olduğu gibi.) Çocuklar ve gençler Polat Alemdar olmaya özenirlerdi. Oysa hiç bir anne-baba veya öğretmen, bir çocuğun Polat Alemdar veya bir benzeri olmasını istemez.
Ohalde burada medyaya çok iş düşmektedir. Para kazanmak uğruna, toplumun geleceğini tehlikeye atmamalıdır. Para dediğiniz bir değişim aracıdır. Eğer değiştirecek birşey bulamıyorsanız, paranın bir kıymeti yoktur.
Buradan yöneticilere de bir çağrı yapmak istiyorum. Kişisel çıkarlarınız uğruna, toplumun geleceğiyle oynamayın. Amacınız, bu toplumu daha doğrusu insanlığı daha iyiye götürmek olmalı. Mesala, dünya vatandaşlığı. Lütfen üzerinde bir düşünün.

Hiç yorum yok: