22 Eylül 2008 Pazartesi

NEDEN BİZ BÖYLEYİZ

"Türk gibi başla, İngiliz gibi bitir" Hangi ülkenin sözüdür bilmiyorum.
Okullar bir sürü sorunla birlikte açıldı. Çevrenizdeki okullara bir bakın. Neredeyse tamamında tadilatlar yapılmış. Peki ne zaman tamamlandı yada tamamlanacak.
Bizde hep tatillerin uzun olmasından şikayet edilir. Oysa gerçek böyle değildir. Bu uzun tatillerde, ülkemizde gerçekten tatil yapılır. Oysa, bu zaman aralığı sadece insanların dinlenmesi için değil, kendini geliştirmesi, tadilatların yapılması içindir. Çünkü okullar, bir eğitim öğretim dönemi içinde fazlası ile yıpranır.
Öğrencilerimize eşyaları nasıl kullanması gerektiğini bir türlü anlatamıyoruz. Evde kullandığı masaya yazı yazmazken, okuldaki sıraya veya duvara rahatça yazabiliyor. Şuçlu kim?
Kim olursa olsun. Sonuçta okulların her yıl bakımdan geçmesi gerekir. Bakım zamanı da bellidir. Okullar açılmadan herşey bitirilmelidir.
Bizim ülkemizdeki en büyük sorun plansızlıktır. Herşeyi hemen yapmak istemek, bazı sıkıntıları da beraberinde getirmektedir. Bitilirmemiş ve yıllarca uğranmamış yada gereksiz olduğu sonradan anlaşılmış olan, ne kadar yatırımımız var? Peki böyle ne kadar daha gidebilir? Elbette bir yerde ve bir şekilde duracaktır. Umarım bizlere fazla zarar vermeden durur.

1 yorum:

1sen dedi ki...

bu nereye kadar giderr!
değişir diye umut ediyoruz sadece ama, değişen hiç bi şey yok malesef!!

güzel konular tebrikler..