12 Ekim 2008 Pazar

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI KİM?


Siyasi partiler, ya seçimlerde başarılı olacaklar yada arkalarına güçlü bir simge alacaklar. Böylece uzun süre hayatta kalabileceklerdir. Yakın zamandaki Anavatan Partisini bir hatırlayın. Nasıl güçlü başlamışlar ve nasıl bitirmişlerdi.

Önümüzde yerel seçimler var. Siyası partiler, bu seçimlerde başarılı olabilmek için aday bulma peşindeler. CHP'de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için, güçlü bir isim olan Murat Karayalçın adı dolaşıyor, bunu basından duyuyoruz.

Murat Karayalçın, Ankara için önemli işler yapmış, iyi bir başkan adayıdır. Tek başına seçime girse, hiçbir parti desteklemese bile, oy alabilecek bir insan. Aday olması durumunda ben de oyumu veririm.

Ancak, Ankarada CHP'nin seçimi kaybetmesinin tek sebebi İ.Melih Gökçek'in güçlü olması veya dağıttığı yardımlar değil ki. Bugün solun en büyük derdi, bölünmüşlük. Bu bölünmüşlük yüzünden seçimlerde başarılı olunamıyor. Kim aday olursa olsun, bu şekilde seçim kazanmak biraz zor gözüküyor.

Demokrasi denilen oyunun kuralları işletilse, seçimlerden başarıyla çıkılabilir. Adaylar parti üyelerinin( özellikle altını çiziyorum) ön seçimi ile belirlense, sonuçlar daha farklı olur. Ancak parti başkanlığını padişahlık sananlar yüzünden, Türkiyede demeokrasi çalışmıyor. Önseçim de neredeyse hiçbir partide uygulanmıyor.

Hedefimiz önce demokrasi olmalı. Seçim galibiyeti peşinden zaten gelecektir.

Hiç yorum yok: