19 Ekim 2008 Pazar

ORTAK HAREKET ZAMANI

2009 da yerel seçimler var. CHP ile SHP Ankara için Murat Karayalçın isimi üzerinde anlaştı. Muhtemelen diğer illerde de bir anlaşma olacaktır. Anlaşmalar yapılırken, kişisel ve partisel çıkarlar bir an için unutulmalı ve ideolojiler ön planda tutulmalıdır.
Kişiler bugün için vardır. İdeolojiler ise geçmişten gelen bir birikimdir. Gelişerek yaşamaya devam edecektir. O halde, ideolojilerimiz için kişisel çıkarlarımızdan vazgeçmeliyiz. Siyasal düşüncemizin iktidarda olduğu bir dünyada yaşayacaksak, liderin kim olduğu çokta önemli olmamalıdır.
Yıllardır solda birleşmeden bahsedilir. Benim yaşım gereği gördüklerim, biraz da okuduklarımdan yola çıkarak, birleşmenin aksine yeni oluşumlar (bölünmeler) görmekteyiz. Nereye kadar bölünecek kestirmek zor. Bir parti veya sendikanın beğenilmeyen yönünden dolayı, yeni bir parti veya sendika kurulduğunu görüyoruz. Bu kolay bir yoldur. Oysa yapılması gereken içeride kalıp mücadele etmektir. Parti veya sendika içinde değişik fikirlerin olması, tartışmaların yapılması, güçlendirici bir etki yapacaktır. Yeni fikirlerin doğmasına sebep olacaktır.
Zaman tartışma zamanı değildir. Birleşip güçlenme zamanıdır.

Hiç yorum yok: