17 Ekim 2008 Cuma

TERÖRLE MÜCADELE


Ülkemiz yıllardır terörle iç içe yaşamak zorunda bırakılmıştır. Bırakılmıştır çünkü, 1990'lardan itibaren ülkemizin sınırları ile ilgili haritaları görüyor, şu an olmadığı halde, Amerikalı yöneticiler tarafından sık sık telaffuz edilen "Kürdistan" kelimesini duyuyoruz. Emperyalist bir güç olan, Amerikanın ve Avrupanın, bölge üzerindeki hedefleri olduğu sürece, insanlar ölmeye devam edecektir.
Bizleri yönetenler nedense emperyalistlerin yapmaya çalıştıklarını görmüyorlar. Birisi çıkıpta ABD Dışişleri Bakanına "sen hangi Kürdistandan bahsediyorsun" diyemiyor. Karşı çıkılmayınca da istedikleri gibi konuşup, eylem de bulunabiliyorlar.
Bölgenin zengin petrol ve doğal gaz yataklarına sahip olması, Emperyalistlerin iştahını kabartıyor. Sevr antlaşmasını hayata geçirmek için, her şeyi yapıyorlar. 1. Körfez harekatından sonra, 36. Paralelin kuzeyinin yani bugünkü kuzey Irak'ın korunup kollanması boşunamıydı. Bugün ABD ve AB ülkeleri, o bölgedeki kaynakları istedikleri gibi kullanmak için, bir kukla devlet oluşturmak peşindeler.
Hatırlarmısınız bilmem. 1990 'ların sonunda ATO Başkanı Sinan Aygün, doğu ve güneydoğu Anadolu bölgelerinde çekilmiş, petrol kuyularının fotoğraflarını basına gösterdi. Şöyle diyordu" bir petrol aramasından sonra petrol bulamazsanız, kuyulara vana mı takarsınız?" Yani aranan yerlerde petrol var, ama çıkartamıyoruz. İmzaladiğimiz uluslararası anlaşmalar izin vermiyor.
Bizim ülkemizi de bölmek istemelerinin sebebi, yer altı zenginlikleridir. Bunun için, bölge halkına güzel vaadler verilip, PKK desteklenince ortaya bugünkü durum çıkıyor.
Sadece silahlı mücadele ile sorunun çözülebileceğine inanmıyorum. Bir kere bölge halkı yıllardır yaşadığı yoksulluktan kurtarılmalıdır. Alet işleyenin toprak ekenindir. Bölgedeki ağalık sistemi ortadan kaldırılmalıdır. Eğitim ve sağlık sorunları çözülmelidir.
Yukarıda saydıklarım halledilmeden sorunların biteceğine inanmıyorum.

Hiç yorum yok: